Je kindje zit opeens met open ogen te gillen van angst in zijn bedje. Hij lijkt wakker, maar is het niet. Als je peuter last krijgt van deze nachtangst, kan je behoorlijk schrikken. Wat is nachtangst? Moet je je zorgen maken? En hoe zorg je ervoor dat je kindje weer rustig wordt?

 

Nachtangst is in principe een onschuldig iets en is te vergelijken met slaapwandelen en praten in de slaap. Meestal begint een nachtangst een uur of twee nadat je kindje in slaap is gevallen. Hoe eng het er ook uit ziet, niet wakker maken is het beste advies! Zorg wel dat je kindje zichzelf geen pijn kan doen. Het wakker maken van je kindje kan ervoor zorgen dat hij of zij s nachts nog een keer wakker zal worden. Daarnaast kan je kindje een slaaptekort oplopen wanneer hij of zij meerdere keren per nacht wakker wordt gemaakt.
Ter geruststelling, de kans dat je kindje er zich de volgende ochtend iets van zal herinneren van is minimaal. De nachtangsten worden na verloop van tijd steeds minder. Wil je ze voorkomen, maak je kindje dan een kwartier voor de aanval wakker. Hiervoor moet je natuurlijk wel eerst bijhouden wanneer de nachtangsten beginnen.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *