Slaapcoaching

Slapen moet en kun je je kind leren. Eén op de vier kinderen heeft moeite met slapen. Net als lopen, fietsen en zindelijk worden is slapen een vaardigheid. Het ene kind leert deze vaardigheid sneller dan het andere en niet ieder kind kan het zichzelf leren. Als ouder probeer je van alles om je kind te helpen, helaas niet altijd met succes. Slaapcoaching kan dan dé oplossing zijn!

De Gentle Sleep Coach® methode is een liefdevolle, zachte en bewezen manier om je kindje te leren (door)slapen. Bij deze methode hoef je je kindje niet alleen in zijn bedje te laten huilen, maar mag je hem zowel verbaal als fysiek troosten bij het leren slapen.

Werkwijze

Telefonische kennismaking

We starten met een vrijblijvende telefonische kennismaking. Hierin bespreken we kort de slaapproblemen van je kind(eren) waar je tegenaan loopt en er is ruimte voor het stellen van vragen over het coaching traject.

Intake gesprek

Wanneer je na het kennismakinggesprek aangeeft te willen starten met slaapcoaching maken we een afspraak voor een intakegesprek. Dit gesprek vindt plaats bij jullie thuis of indien de afstand te groot is via videobellen.

Voorafgaand aan het gesprek ontvang je een vragenlijst en vraag ik je gedurende 3 dagen een slaaplog bij te houden. Deze vragenlijst samen met een slaaplog geeft mij alvast een beeld van het slaapritme van je kindje.

Tijdens het intakegesprek maken we samen een slaapplan op maat voor jullie kindje(s). Het uitgangspunt van het slaapplan zijn jullie normen en waarden en natuurlijk de doelen die jullie willen stellen. Uiteindelijk moet het plan passen bij jullie gezin en moeten jullie er ook een goed gevoel bij hebben.

Coaching

Na het intakegesprek start de slaapcoaching. De start datum wordt in overleg afgesproken. De duur van het coaching traject is ongeveer 3 weken waarin we regelmatig contact hebben. Indien nodig passen we het slaapplan gedurende het traject aan om de doelen te bereiken.